Munkaerőpiaci tréning

„Még a leglassúbb is, ha célját nem téveszti szem elől,
szaporábban halad, mint az, aki céltalan bolyong.”

A tréning lehetőséget nyújt a munkanélküli felnőttek álláskeresési, illetve állásmegtartási készségeinek feltérképezésére és az ehhez kapcsolódó fejlesztés eredményeként, az előnyösebb munkaerő-piaci pozíció elérésére. Alkalmat biztosítunk a problémák legfőbb okainak feltárására, megoldások keresésére önismereti technikákkal, konfliktus megoldási technikák elsajátítására. A munkába álláshoz, a munka megtartásához ezek a technikák kiemelt fontosságúak.

Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a résztvevők ismerjék fel saját felelősségüket a munkahelyen is és tudatosak lehessenek azok a tulajdonságok is, amelyek mások szerint pozitívak, amire támaszkodhatnak. Munkánk során támaszkodunk a közösség erejére is.

A drámapedagógia módszerével lehetőséget biztosítunk egyes konfliktusaik megoldására, az okok feltárására.

Önismereti technikákkal támogatjuk a személyes tapasztalást a résztvevőknek önmagukról, segítséget nyújtunk a változáshoz.

A tréning a tagok hatékonyabb munkaerő piaci részvételére koncentrál, de ennek elengedhetetlen része a személyiség többoldalú tudatosítása, fejlesztése, valamint az erősségek, akadályok számbavétele és azok a megoldási segítségek, melyekkel az együtt felismert erősségeket mozgósítani, alakítani tudják. Feltérképezzük, s tudatosítjuk, hogy ki-ki milyen gátakat emel és segítjük az ezen való túllépést, az átalakítást.

Ennek fontos eleme a résztvevők saját kommunikációjának, illetve azoknak a tulajdonságainak felismerése, tudatosítása és fejlesztése, amelyek a hatékony kommunikációt megalapozzák, elősegítik.

Célunk továbbá a csoporttagok egyéni hatékonyságának növelése, a saját családi folyamatainak buktatóinak felismertetése, a megoldások segítése.

Szituációs gyakorlatok során ezen felül lehetőséget biztosítunk az aktuális problémák feldolgozására, a munkakeresés közbeni interjúkon való sikeres részvétel érdekében egyes konkrét szituációk eljátszására. A csoportdinamikai történésekre különös figyelmet fordítunk.

A tréning időtartama: 2-4 óra/alkalom
A foglalkozások felépítése:

  • Bevezető beszélgetés
  • Munkaerő piaci előnyösebb megjelenést célzó beszélgetés, gyakorlat, számítástechnikai ismeretek (igény szerint)
  • Levezető beszélgetés

Helyszíne: Kihelyezett tanfolyam

munkaerőpiaci

Vélemény, hozzászólás?