Ahol eddig megfordultunk

Alapítványunk az elmúlt években sikeresen vett részt a Magyar Ökomenikus Szeretetszolgálat által kiírt Tandem pályázati rendszerében, így több Családok Átmeneti Otthonában is dolgoztunk. Ezek az intézmények hajléktalan családok számára biztosítanak lakhatást és azt a lehetőséget, hogy a szülők gyermekeikkel együtt léphessenek ki krízishelyzetükből.

Projektjeinket az alábbi Otthonokban valósítottuk meg:

Menedékház Alapítvány (Budapest)
2012-2013 között pályázati támogatás keretében nyújtottunk segítséget a családoknak. A „Több és más” projekt keretében a szülők számára munkaerő piaci tréninget, valamint részképesség-fejlesztő gyermekcsoportot tartottunk.

“Szivárvány” Családok Átmeneti Otthona (Debrecen)
2013-2014 között pályázati támogatás keretében működtettünk csoportokat gyermekek és szüleik részére.

“Katica” Családok Átmeneti Otthona (Hajdúböszörmény)
2013-2014 között pályázati támogatás keretében tartottunk foglalkozásokat gyermekeknek és felnőtteknek.

BMSZKI Családok Átmeneti Otthona (Budapest)
2013-2014 között 46 gyermek és 21 felnőtt számára tartottunk foglalkozásokat, gyermek- és szülőcsoportjaink célja- többek között- a családok egységének megtartása, illetve visszaállítása, valamint a résztvevők önértékelésének, önkifejezésének, jövőképének alakítása, közvetett és közvetlen környezetükkel való kapcsolataik javulása.

Burattino Általános és Szakképző Iskola, Gyermekotthon (Budapest)
A drámapedagógia és a gyerekpszichodráma elemeit felhasználva, osztályközösségek részére konfliktuskezelést, közösségfejlesztést végeztünk.

Age of Hope Alapítvány (Budapest)
Az Alapítvány számára önkéntes képzést tartottunk, az élménypedagógia módszereit használva.

Vélemény, hozzászólás?